Zaterdag was ik present op het Fly-In en old timer event in Malle. Het vliegveld mag dan wel verstoken liggen in bos en hei, het is zeker niet klein. De vliegbasis neemt een oppervlakte in van meer dan 200 ha. Het vliegveld was een van de zes reservevliegvelden die op verzoek van de NAVO in België werden aangelegd, en waarbij SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, het centrale commandocentrum van de NAVO) de criteria bepaalde waaraan deze installaties dienden te voldoen. Met de eigenlijke aanleg werd in 1955 begonnen. Bron: Wikipedia
Bij aankomst nam ik één van de pendelbussen die tussen de parking en de ingang reden. Daarna was het nog eens twee kilometer wandelen door de heide, langs de taxibaan, tot aan de hoofdtent. De heide stond in bloei en dat zorgde voor wat bekijks. De oldtimers waren niet echt top al stonden er wel enkele mooie exemplaren tussen. De nagespeelde oorlog scenes waren wel tot in de details correct. Dat viel me pas op bij de nabewerking van de foto’s.
De luchtshow viel wel danig tegen. Het is een fly-in event en ik was te vroeg voor de echte toppers, dacht ik, maar een Facebook vriend die er ook was vond net hetzelfde. Het zal dus niet aan mij gelegen hebben. Al bij al was de sfeer top, het weer ook, er was een massa volk en er was voldoende te zien en te beleven, geen geklaag dus. Het fly-in gedeelte was ondermaats, dat wel, maar ik heb mij niet verveeld, echt niet. Geweldige sfeer, veel mensen, goed weer, en weinig foto's gemaakt. Als ik de kans heb ga ik zondag opnieuw maar dat valt nog af te wachten.

 


View Slideshow

News

Gallery

Pages

RSS